was successfully added to your cart.

haken

Mevrouw Knotje

By 19 maart 2016 No Comments

Hoe maak je nou een mooi ronde coupe met knot, zoals deze van mevrouw Knotje.

Materiaal
– katoen voor haren: DROPS Paris Uni Colour – Bruin nr.44
– katoen voor hoofd: byClaire nr.1 – Creme nr.2172
– patroon van een poppetje, zoals te vinden in het boek Mijn gehaakte pop of verschillende patronen op Etsy

Toupet
Je haakt het hoofd van je patroon. Daarna haak je dit hoofd nog een keer, maar dan laat je de laatste rijen weg, zodat het een soort toupetje wordt.

Pas het toupetje op het hoofd en bedenk of je de rand (waar de haren aan vast geknoopt worden) op een goede hoogte vindt. Wil je de haren liever wat lager laten beginnen, dan haak je nog een rij of aantal rijen door. Laat een lange draad over om je toupet straks mee vast te zetten. Knip de draad af.

En nu de haren
Van de kleur (in dit geval bruin) haar knip je lengtes van 20 cm. De draden leg je in het midden dubbel en met de haaknaald ‘knoop’ je de haren vast aan elke steek. Je knoopt de haren zo vast dat de haren tevoorschijn komen, zie de afbeeldingen Kammen.

Als je alle haren vast hebt geknoopt, kam je de haren door. Het DROPS garen is ideaal hiervoor omdat deze heel veel dunne draadjes heeft. Na het kammen heb je een mooie volle coupe!

Toupet vast aan hoofd
Het is handig om de toupet eerst te positioneren en vast te zetten met spelden. Maak het toupet vast aan het hoofd met de lange draad die je hebt laten zitten aan het hoofd.

Knot
De haren kam je naar binnen toe bind je tot een staart, vorm losjes een knot en knoop een leuke kleur draad om de haren om deze vast te houden. Maak de knot eventueel met een paar steken vast aan het hoofd.

En klaar is je mevrouw Knotje!

Leave a Reply

Tot 31 oktober kun je je aangeschafte downloads downloaden, hierna verplaatst de webshop zich een nieuw platform. Sluiten